Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie może ich zabraknąć w naszym domu , zwłaszcza przy okazji różnych uroczystości. To ulubione danie mojego męża.
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 315
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 315
Składniki
Flaki obgotować dwa razy, za każdym razem zmieniając wodę. Odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Pokroić w drobniejsze paski. W drugim garnku nastawić do gotowania wołowinę . Gotować do miękkości. Przelać rosół przez sito i wstawić do ponownego gotowania razem z warzywami startymi na grubych oczkach (można pokroić w drobną kostkę). Dodać do wywaru pokrojone mięso , flaczki i przyprawy. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy. Można zagęścić mąką, ale ja tego nie robię. Doprawić majerankiem, papryką i pieprzem.