Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Flaki wołowe Magdy Gessler to przepis, którego korzenie sięgają przedwojennej Polski. W daniu znajduje się całe bogactwo mięs, dzięki czemu zupa ma tak wyjątkowy i aromatyczny smak. Duża ilość składników i niewiele wody – to przepis na sukces. Całość ma wyjątkowo ziołowy i przyjemny aromat. Jednocześnie potrawa jest szybka i prosta w przygotowaniu.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39086
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 174
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9257
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39086
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 174
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9257
Składniki
Całe mięso przenieś do dużego garnka i zalej wodą tak, by ta ledwo przykrywała mięso. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Postaw garnek na małym ogniu.
Do zupy dodaj całą włoszczyznę, wcześniej pokrojoną. Dorzuć także związane, świeże zioła. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Gotuj całość do miękkości mięsa, przez ok. 1-2 godziny. Wyłów gicz, szponder, kości, goleń, ogon oraz drób. Oddziel tyle mięsa od kości, ile da radę. Przełóż je z powrotem do zupy.
Wyjmij zioła i dodaj pozostałe przyprawy do smaku. Flaki wołowe Magdy Gessler podawaj na ciepło, z dodatkiem pieczywa.