Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis gdzieś znaleziony i od razu zrobiony na obiad (z małymi zmianami wg stanu lodówki) zamiast zwykłego nudnego gulaszu. Od tego czasu to moja ulubiona wersja :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8533
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10204
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 702
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8533
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1247
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10204
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 702
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, kiełbasę w półplasterki. Cebulę drobno siekamy, a ogórki kroimy w małą kostkę. Mięso podsmażamy na małej ilości oleju w rondlu przez kilka minut i wyjmujemy. Do rondla wkładamy kiełbasę i podsmażamy kilka minut. Dodajemy cebulę i dusimy kolejnych kilka minut. Oprószamy mąką i mieszamy. Wkładamy z powrotem mięso i wlewamy bulion. Dodajemy liście laurowe i ziela angielskie, doprawiamy solą, pieprzem i dusimy do miękkości. Następnie dodajemy ogórki, koncentrat, majeranek i ponownie doprawiamy. Dusimy jeszcze kilka minut. Ja podałam z kluskami śląskimi, ale można także z ziemniakami lub kaszą. Smacznego :)