Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis gdzieś znaleziony i od razu zrobiony na obiad (z małymi zmianami wg stanu lodówki) zamiast zwykłego nudnego gulaszu. Od tego czasu to moja ulubiona wersja :)
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6594
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2109
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6594
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2109
 
         
         
                Składniki
Mięso kroimy w kostkę, kiełbasę w półplasterki. Cebulę drobno siekamy, a ogórki kroimy w małą kostkę. Mięso podsmażamy na małej ilości oleju w rondlu przez kilka minut i wyjmujemy. Do rondla wkładamy kiełbasę i podsmażamy kilka minut. Dodajemy cebulę i dusimy kolejnych kilka minut. Oprószamy mąką i mieszamy. Wkładamy z powrotem mięso i wlewamy bulion. Dodajemy liście laurowe i ziela angielskie, doprawiamy solą, pieprzem i dusimy do miękkości. Następnie dodajemy ogórki, koncentrat, majeranek i ponownie doprawiamy. Dusimy jeszcze kilka minut. Ja podałam z kluskami śląskimi, ale można także z ziemniakami lub kaszą. Smacznego :)