Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Forszmak to rewelacyjny sposób na wykorzystanie wędlin i mięs, które zostały nam po świętach. Ten przepis Ewa Wachowicz zaprezentowała w 449. odcinku programu "Ewa Gotuje".
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4157
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 913
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2138
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4157
Składniki
Wędliny pokroić w paski. Boczek przełożyć do garnka i smażyć tak długo, aż wytopi się tłuszcz. Dorzucić szynkę i kiełbasy. Smażyć przez chwilę. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę. Przyprawić papryką, majerankiem, liściem laurowym i zielem angielskim. Zalać rosołem lub wodą. Przykryć i gotować przez 15 minut.
Dodać pokrojone ogórki, przecier pomidorowy i cytrynę. Pod przykryciem dusić przez 5 minut. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.