Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Francuska zapiekanka z ogromnymi klopsami i pysznym kremowo-serowym puree. Ziemniaki należy dobrze doprawić, to cały sekret tej zapiekanki, bo smakują zupełnie inaczej niż puree znane nam z obiadów.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 404
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 753
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 361
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 404
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 753
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 361
Składniki
W misce umieszczamy mięso mielone, bułkę tartą, paprykę, sól, pieprz, posiekaną cebulę, posiekaną natkę, jajko. Dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Z masy formujemy duże pulpety (powinno być ich około 10). Wrzucamy je do wrzącej wody, gotujemy przez 30 minut, odcedzamy.
Przygotowujemy puree: ziemniaki gotujemy, odcedzamy. Dokładnie je gnieciemy, dodajemy masło, mleko i przyprawy do smaku. Mieszamy ze startym na tarce serem.
Puree przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na to układamy klopsiki, mocno je dociskając. Całość możemy posypać serem. Zapiekamy w piekarniku z funkcją termoobiegu przez około 30 minut.