Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Francuska zapiekanka z ogromnymi klopsami i pysznym kremowo-serowym puree. Ziemniaki należy dobrze doprawić, to cały sekret tej zapiekanki, bo smakują zupełnie inaczej niż puree znane nam z obiadów.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 97
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31250
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 97
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31250
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
W misce umieszczamy mięso mielone, bułkę tartą, paprykę, sól, pieprz, posiekaną cebulę, posiekaną natkę, jajko. Dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Z masy formujemy duże pulpety (powinno być ich około 10). Wrzucamy je do wrzącej wody, gotujemy przez 30 minut, odcedzamy.
Przygotowujemy puree: ziemniaki gotujemy, odcedzamy. Dokładnie je gnieciemy, dodajemy masło, mleko i przyprawy do smaku. Mieszamy ze startym na tarce serem.
Puree przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na to układamy klopsiki, mocno je dociskając. Całość możemy posypać serem. Zapiekamy w piekarniku z funkcją termoobiegu przez około 30 minut.