Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pyszne złote smażone placki robione są z tartych cukinii doprawionych ziołami i serem. Są bardzo proste i smaczne, a do tego maja przepiękny zielony kolor i są super odmianą dla smażonych placków z ziemniaków.
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9249
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2830
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1201
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 237
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9249
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 2830
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1201
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 237
Składniki
Cukinie trzemy na tarce o drobnych oczkach. Startą odciskamy z soku.
Do odciśniętej cukinii dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, bułkę tartą, starty na drobnych oczkach żółty ser, jajka i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Następnie dodajemy natkę pietruszki, tymianek i doprawiamy sola i pieprzem.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Z tak przygotowanej masy formujemy okrągłe kotleciki (jak mielone) i obtaczamy je w mące.
Placki smażymy na rozgrzanym oleju, ale nie na zbyt mocnym ogniu.
Smażymy z obu stron na złoto - brązowy kolor.
Podajemy na gorąco z ulubionym sosem i lekką sałatką.
Smacznego !!!
;-D