Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie daje wiele możliwości efektownego podania rozmaitych potraw...Sakiewki z mięsem i brokułami to jedna z nich ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14061
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1619
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15990
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6437
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14061
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1619
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15990
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6437
Składniki
Umytego brokuła na 2 minuty zanurzyć we wrzącej, osolonej owdzie. Odcedzić i przelać zimna wodą. Mięso umyć, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju z dodatkiem przypraw, następnie zmielić. Ciasto francuskie pokroić w dość dużej wielkości kwadraty, następnie na środek układać plastry sera i zmielone mięso oraz różyczki brokuła. Zwinąć sakiewki i wsadzić do nagrzanego do 250 stopni piekarnika. Piec przez ok. 15-20 min.
Podawać np. z sosem pieczarkowym i brokułami z prażonymi migdałami. Smacznego!