Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie daje wiele możliwości efektownego podania rozmaitych potraw...Sakiewki z mięsem i brokułami to jedna z nich ;)
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Składniki
Umytego brokuła na 2 minuty zanurzyć we wrzącej, osolonej owdzie. Odcedzić i przelać zimna wodą. Mięso umyć, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju z dodatkiem przypraw, następnie zmielić. Ciasto francuskie pokroić w dość dużej wielkości kwadraty, następnie na środek układać plastry sera i zmielone mięso oraz różyczki brokuła. Zwinąć sakiewki i wsadzić do nagrzanego do 250 stopni piekarnika. Piec przez ok. 15-20 min.
Podawać np. z sosem pieczarkowym i brokułami z prażonymi migdałami. Smacznego!