Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie daje wiele możliwości efektownego podania rozmaitych potraw...Sakiewki z mięsem i brokułami to jedna z nich ;)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Umytego brokuła na 2 minuty zanurzyć we wrzącej, osolonej owdzie. Odcedzić i przelać zimna wodą. Mięso umyć, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju z dodatkiem przypraw, następnie zmielić. Ciasto francuskie pokroić w dość dużej wielkości kwadraty, następnie na środek układać plastry sera i zmielone mięso oraz różyczki brokuła. Zwinąć sakiewki i wsadzić do nagrzanego do 250 stopni piekarnika. Piec przez ok. 15-20 min.
Podawać np. z sosem pieczarkowym i brokułami z prażonymi migdałami. Smacznego!