Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjne Sardenskie danie. Wykwintna kuchnia Sardenska jest bardzo zdrowa i pyszna.
Szukasz szybkiego prostego przepisu na sobotni obiad, oto propozycja dla Cieb...
Odsłon: 521
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1778
Szukasz szybkiego prostego przepisu na sobotni obiad, oto propozycja dla Cieb...
Odsłon: 521
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 1778
Składniki
Raki gotujemy w osolonym wrzatku Ok 20 minut. Odcedzamy kroimy na małe kawałki i studzimy. Arsele wrzucamy na gorąca oliwę I podsmażamy aż się otworzą. Potem odcedzamy. Na patelnie wlewamy oliwę z oliwek podsmażamy posiekany czosnek i podsmażamy. Dolewamy Passate. Doprawiamy solą, dla podkręcenia smaku możemy dodać papryczkę pepperoncino. Na gotujące się sos wrzucamy raki i arsele. Gotujemy Ok 30 minut. Pod koniec wrzucamy bazylię. Makaron gotujemy i na koniec dodajemy do sosu z owocami morza i mieszamy. Smacznego.