Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjne Sardenskie danie. Wykwintna kuchnia Sardenska jest bardzo zdrowa i pyszna.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Raki gotujemy w osolonym wrzatku Ok 20 minut. Odcedzamy kroimy na małe kawałki i studzimy. Arsele wrzucamy na gorąca oliwę I podsmażamy aż się otworzą. Potem odcedzamy. Na patelnie wlewamy oliwę z oliwek podsmażamy posiekany czosnek i podsmażamy. Dolewamy Passate. Doprawiamy solą, dla podkręcenia smaku możemy dodać papryczkę pepperoncino. Na gotujące się sos wrzucamy raki i arsele. Gotujemy Ok 30 minut. Pod koniec wrzucamy bazylię. Makaron gotujemy i na koniec dodajemy do sosu z owocami morza i mieszamy. Smacznego.