Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pewna odmiana dla mięsa mielonego
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3755
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2113
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5559
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5574
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3755
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2113
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5559
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5574
Składniki
pieczarki pokroić w pół plasterki,ogórki przekroić wzdłuż na pół
Namoczyć i odcisnąć bułki.Zmielić razem mięso i bułkę.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na tłuszczu.Cebulę ,jajko i przyprawy dodać do mięsa i wymieszać.
Formować z mięsa krążki średnicy 10 -12 cm i grubości 0,5 cm. Każdy krążek posmarować cienko musztardą i na każdym położyć po 2 plasterki boczku i połówkę ogórka ,zwinąć ,obtoczyć w mące i obsmażyć na tłuszczu
Mięso ułożyć w rondelku,zalać gorącą wodą ,dodać pieczarki i przyprawy.Dusić około 45 minut .SOS - zrobić zasmażkę. Mąkę 4 łyżki przesmażyć na maśle na złoto i dodać pod koniec gotowania do sosu ,jeszcze chwilkę razem pogotować
Uwaga ; aby za bardzo nie kleiły się do deseczki podczas zwijania wcześniej smaruję deseczkę niewielką ilością wody