Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pewna odmiana dla mięsa mielonego
 
         
         
        To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 935
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1896
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6461
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 935
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1896
 
            Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6461
 
         
         
                Składniki
pieczarki pokroić w pół plasterki,ogórki przekroić wzdłuż na pół
Namoczyć i odcisnąć bułki.Zmielić razem mięso i bułkę.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na tłuszczu.Cebulę ,jajko i przyprawy dodać do mięsa i wymieszać.
Formować z mięsa krążki średnicy 10 -12 cm i grubości 0,5 cm. Każdy krążek posmarować cienko musztardą i na każdym położyć po 2 plasterki boczku i połówkę ogórka ,zwinąć ,obtoczyć w mące i obsmażyć na tłuszczu
Mięso ułożyć w rondelku,zalać gorącą wodą ,dodać pieczarki i przyprawy.Dusić około 45 minut .SOS - zrobić zasmażkę. Mąkę 4 łyżki przesmażyć na maśle na złoto i dodać pod koniec gotowania do sosu ,jeszcze chwilkę razem pogotować
Uwaga ; aby za bardzo nie kleiły się do deseczki podczas zwijania wcześniej smaruję deseczkę niewielką ilością wody