Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję Wam soczyste frykadelki w towarzystwie sosu ananasowego z lekką nutą rozmarynu. Jeżeli jeszcze nie próbowaliście łączyć rozmarynu z ananasem to zdecydowanie zachęcam, warto.
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3975
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 145
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 572
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 390
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3975
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 145
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 572
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 390
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z mięsem. Dodać przyprawy, jajka i bułkę tartą. Całość wyrobić na gładką, jednolitą masę. Z mięsa formować okrągłe, niezbyt duże kotleciki. Mniej więcej łyżka masy mięsnej na jeden kotlecik. Frykadelki smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na rumiano. Sos: Plastry ananasa kroimy w kostkę, zalewamy zalewą, solimy, gotujemy 15 minut. Następnie dodajemy gałązki rozmarynu (możemy najpierw dać jedną gałązkę, ewentualnie później dodać drugą, ponieważ rozmaryn pachnie bardzo intensywnie i być może wystarczy jedna gałązka). Sos blendujemy, dodajemy mąkę, energicznie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Upieczone frykadelki podajemy z sosem, gotowanymi ziemniakami i ulubionymi warzywami.
Smacznego.