Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tłuszcz wydobywający się z boczku wpływa na smak całej potrawy.
Szybkie i bardzo smaczne kluseczki serowe, podane ze śmietaną, cukrem i cynam...
Odsłon: 159
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 19
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 26
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 16
Szybkie i bardzo smaczne kluseczki serowe, podane ze śmietaną, cukrem i cynam...
Odsłon: 159
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 19
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 26
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 16
Składniki
1. Jajka gotujemy na twardo.
2. Mięso przekładamy do miski.
3. Wbijamy jajko
4. Dodajemy bułkę tarta.
5. Doprawiamy pieprzem, solą oraz majerankiem.
6. Wyrabiamy masę, robimy duże kotlety.
7. Cebulę obieramy i prużymy na rozgrzanym oleju.
8. Do cebuli dodajemy pieczarki.
9. Doprawiamy pieprzem oraz solą., studzimy.
10. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
11. Jajka obieramy, drobno kroimy, dodajemy do sera.
12. Pieczarki również łączymy z serem, dokładnie mieszamy.
13. Kotlet lekko rozpłaszczamy na środku umieszczamy szklankę, boki szklanki oblepiamy mięsem.
14. Mięso owijamy plastrami boczku.
15. Delikatnie wyjmujemy szklankę.
16. Otwór napełniamy farszem.
17. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
18. Zapiekamy 40 minut w 180˚C. 19. Danie gotowe. 20. Smacznego.