Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7773
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1110
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11334
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 416
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7773
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1110
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11334
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 416
Składniki
Warzywa obrałem i pokroiłem w słupki. Wszystkie przyprawy zmieszałem (ilość taka jak kto lubi) w ¼ szkl oleju i polałem tym warzywa. Kilkakrotnie przemieszałem żeby wszystko przylegało do frytek.
Rozłożyłem na blaszce do pieczenia. Piekłem około 30 minut w 200 stopniach, aż frytki się przyrumieniły.
Oczywiście jeżeli chcemy mieć klasyczne frytki, można pominąć wszystkie przyprawy. Frytki nadal pozostają chrupkie z wierzchu i miękkie w środku.
Do swoich frytek dodaję jeszcze kurkumę oraz korzeń pietruszki (również w formie frytek).