Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, aromatyczne frytki z selera, pieczone w piekarniku- dla mnie duzo lepsze niz tradycyjne frytki smazone w oleju :)
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 312
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 312
Składniki
Seler pokroic w paski (mniej wiecej jednakowej dlugosci i szerokosci, alby frytki upiekly sie rownomiernie). Wrzucic do miski, dodac przyprawy, wlac olej i dokladnie wymieszac- najlepiej reka, tak, by kazda frytka byla obtoczona w przyprawach. Calosc odstawic na ok 15-20 minut. Piec w blaszce oblozonej papierem do pieczenia, ok 20 minut w 180 stopniach (do zrumienienia).