Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie regionalne. Bieszczady. Kuchnia łemkowska.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5371
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1722
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5250
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1759
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5371
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1722
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5250
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1759
Składniki
Kapustę odcisnąłem z nadmiaru wody, posiekałem ją nożem na drobniejsze kawałki, aby nitki nie były bardzo długie. Do misy wrzuciłem składniki na ciasto naleśnikowe, czyli: mąkę, jajko, mleko, startą na tarce cebulę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszałem na gładką masę. Dodałem przyprawy oraz kapustę i ponownie dokładnie wymieszałem. Na patelni rozgrzałem tłuszcz. Nakładałem łyżką porcje ciasta, lekko spłaszczyłem, by nadać mu okrągły kształt. Fuczki smażyłem po 3-4 minuty z każdej strony, aż były rumiane. Wyjąłem, odłożyłem na ręcznik papierowy, aby zgubić nadmiar tłuszczu. Podałem z czerwonym barszczem. Można ze śmietaną, sosem czosnkowym np.