Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie regionalne. Bieszczady. Kuchnia łemkowska.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34569
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 351
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 86
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 352
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9141
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 34569
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 351
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 86
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 352
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9141
Składniki
Kapustę odcisnąłem z nadmiaru wody, posiekałem ją nożem na drobniejsze kawałki, aby nitki nie były bardzo długie. Do misy wrzuciłem składniki na ciasto naleśnikowe, czyli: mąkę, jajko, mleko, startą na tarce cebulę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszałem na gładką masę. Dodałem przyprawy oraz kapustę i ponownie dokładnie wymieszałem. Na patelni rozgrzałem tłuszcz. Nakładałem łyżką porcje ciasta, lekko spłaszczyłem, by nadać mu okrągły kształt. Fuczki smażyłem po 3-4 minuty z każdej strony, aż były rumiane. Wyjąłem, odłożyłem na ręcznik papierowy, aby zgubić nadmiar tłuszczu. Podałem z czerwonym barszczem. Można ze śmietaną, sosem czosnkowym np.