Do góry

Dania główne Przepis na:

Fusilli z boczkiem i kozim serem

Fusilli z boczkiem i kozim serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2190 Ocena: 48586

Dodano:

Odsłon: 220

Oj tak, przez najbliższe kilkanaście miesięcy będziemy wrzucać "troszkę" dań z makaronu. Mamy cały magazyn ;) Jak zwykle lecieliśmy na żywioł i powstało to pyszne cudo.

Składniki

  • 300 g makaronu fusilli
  • 150 g parzonego boczku
  • 1 kalarepka
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 50 g twardego sera koziego
  • szczypiorek
  • sól, pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.

    W tym samym czasie:

    Boczek kroimy w kostkę smażymy na średnim ogniu na rozgrzanym oleju, na rumiano. Następnie dodajemy posiekaną cebulę, startą na dużych oczkach kalarepę, smażymy ok. 5 min.

    Ser kroimy w kostkę.

    Szczypiorek siekamy.

    Makaron dodajemy do boczku, smażymy chwilę razem, cały czas mieszając. Zestawiamy z ognia, dodajemy szczypiorek i ser. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Podajemy od razu po przygotowaniu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń