Do góry

Dania główne Przepis na:

fusilli z cukinią i pecorino

fusilli z cukinią i pecorino

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1416

Dodano:

Odsłon: 243

przedwiośnie na talerzu ;-) pachnące czosnkiem i chilli w duecie ;-) każdy makaron smakuje i to o każdej porze roku...;-)

Składniki

  • makaron fusilli 300g
  • cukinia 2 szt. małe,pękate
  • Czosnek świeży
  • świeże chilli
  • zielona pietruszka
  • masło 1 łyżka
  • oliwa z oliwek
  • sól młynek
  • pieprz czarny młynek
  • chilli młynek
  • ser owczy pecorino
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
fusilli z cukinią i pecorino

Przygotowanie

  1. fusilli gotujemy al dente
    na sklarowanym maśle z odrobiną oliwy podsmażamy pokrojony w plastry czosnek,świeże chilli i pokrojoną w grubsze,długie paski cukinię,doprawiamy delikatnie pieprzem,solą,chilli
    dusimy chwilkę aż wszystkie składniki delikatnie zmiękną pozostawiając chrupkość

  2. ścieramy na grubych oczkach ser owczy pecorino
    odcedzony makaron mieszamy na sicie z 2 łyżkami oliwy,przekładamy na talerz,dodajemy warzywa,doprawiamy jeszcze, jeżeli jest taka potrzeba,posypujemy startym pecorino i posiekaną natką pietruszki

    Smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń