Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3475
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2840
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 162
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 121
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3475
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2840
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 162
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 121
Składniki
Zagotować garnek osolonej wody i ugotować w nim makaron. Na patelni stopić masło, dodać pokrojoną w małą kosteczkę cebulę i smażyć przez 5 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż cebula będzie miękka. Następnie na patelnię wlać wino i całość doprowadzić do wrzenia. Gotować aż masa zmniejszy swoją objętość o 2/3. Dodać rama creamfine, posolić i popieprzyć do smaku i ponownie doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez 2 minuty, żeby masa nieco zgęstniała. Następnie dodać pokrojonego w kostkę łososia, posiekany koperek i sok z cytryny. Makaron odcedzić i dodać do sosu. Wszystko delikatnie wymieszać. Całość udekorować koperkiem i plastrami cytryny.
Zagotować garnek osolonej wody i ugotować w nim makaron. Na patelni stopić masło, dodać pokrojoną w małą kosteczkę cebulę i smażyć przez 5 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż cebula będzie miękka.
Następnie na patelnię wlać wino i całość doprowadzić do wrzenia. Gotować aż masa zmniejszy swoją objętość o 2/3. Dodać rama creamfine, posolić i popieprzyć do smaku i ponownie doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez 2 minuty, żeby masa nieco zgęstniała.
Następnie dodać pokrojonego w kostkę łososia, posiekany koperek i sok z cytryny. Makaron odcedzić i dodać do sosu. Wszystko delikatnie wymieszać. Całość udekorować koperkiem i plastrami cytryny.