Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1200
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2839
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 78133
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 349
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1200
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2839
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 78133
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 349
Składniki
Zagotować garnek osolonej wody i ugotować w nim makaron. Na patelni stopić masło, dodać pokrojoną w małą kosteczkę cebulę i smażyć przez 5 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż cebula będzie miękka. Następnie na patelnię wlać wino i całość doprowadzić do wrzenia. Gotować aż masa zmniejszy swoją objętość o 2/3. Dodać rama creamfine, posolić i popieprzyć do smaku i ponownie doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez 2 minuty, żeby masa nieco zgęstniała. Następnie dodać pokrojonego w kostkę łososia, posiekany koperek i sok z cytryny. Makaron odcedzić i dodać do sosu. Wszystko delikatnie wymieszać. Całość udekorować koperkiem i plastrami cytryny.
Zagotować garnek osolonej wody i ugotować w nim makaron. Na patelni stopić masło, dodać pokrojoną w małą kosteczkę cebulę i smażyć przez 5 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż cebula będzie miękka.
Następnie na patelnię wlać wino i całość doprowadzić do wrzenia. Gotować aż masa zmniejszy swoją objętość o 2/3. Dodać rama creamfine, posolić i popieprzyć do smaku i ponownie doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze przez 2 minuty, żeby masa nieco zgęstniała.
Następnie dodać pokrojonego w kostkę łososia, posiekany koperek i sok z cytryny. Makaron odcedzić i dodać do sosu. Wszystko delikatnie wymieszać. Całość udekorować koperkiem i plastrami cytryny.