Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby tradycyjne a jednak inaczej. Kasza rewelacyjnie tu pasuje.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37370
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37370
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 45
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 122
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 111
Składniki
Z kapusty wyciąć głąb i parzyć w gotującej wodzie min.0,5 godz. co jaki czas obracając kapustę.
Mięso zmielić lub kupić zmielone, kaszę ugotować w osolonej wodzie. Wymieszać dodać sól, pieprz, poszatkowaną cebulę.
Kapustę wyciągnąć, ostudzić i faszerować mięsem z kaszą składając zgrabne pakieciki (moje trochę mniej zgrabne :) )
Na blasze w piekarniku rozgrzać olej i klarowane masło, położyć gołąbki i piec 40 min. w temp. 180 stopni. (można również opiekać na patelni ale tak jest szybciej)
Przełożyć do dużego garnka, podlać wodą lub bulionem. Gotować 15 minut. Pomidory z puszki zmiksować i dodać do gołąbków. Gotować 5 minut. Dodać soli, pieprzu, śmietanki. Smacznego !