Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby tradycyjne a jednak inaczej. Kasza rewelacyjnie tu pasuje.
Z kapusty wyciąć głąb i parzyć w gotującej wodzie min.0,5 godz. co jaki czas obracając kapustę.
Mięso zmielić lub kupić zmielone, kaszę ugotować w osolonej wodzie. Wymieszać dodać sól, pieprz, poszatkowaną cebulę.
Kapustę wyciągnąć, ostudzić i faszerować mięsem z kaszą składając zgrabne pakieciki (moje trochę mniej zgrabne :) )
Na blasze w piekarniku rozgrzać olej i klarowane masło, położyć gołąbki i piec 40 min. w temp. 180 stopni. (można również opiekać na patelni ale tak jest szybciej)
Przełożyć do dużego garnka, podlać wodą lub bulionem. Gotować 15 minut. Pomidory z puszki zmiksować i dodać do gołąbków. Gotować 5 minut. Dodać soli, pieprzu, śmietanki. Smacznego !
Do zrobienia tej sałatki zainspirowały mnie sklepowe gotowce, które są dostęp...
Odsłon: 10407
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 25
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 44
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 25
Ja dziś miałem jeszcze ochotę na jakiś orzeźwiający napój. Jest nim lemoniada...
Odsłon: 44
Składniki
Z kapusty wyciąć głąb i parzyć w gotującej wodzie min.0,5 godz. co jaki czas obracając kapustę.
Mięso zmielić lub kupić zmielone, kaszę ugotować w osolonej wodzie. Wymieszać dodać sól, pieprz, poszatkowaną cebulę.
Kapustę wyciągnąć, ostudzić i faszerować mięsem z kaszą składając zgrabne pakieciki (moje trochę mniej zgrabne :) )
Na blasze w piekarniku rozgrzać olej i klarowane masło, położyć gołąbki i piec 40 min. w temp. 180 stopni. (można również opiekać na patelni ale tak jest szybciej)
Przełożyć do dużego garnka, podlać wodą lub bulionem. Gotować 15 minut. Pomidory z puszki zmiksować i dodać do gołąbków. Gotować 5 minut. Dodać soli, pieprzu, śmietanki. Smacznego !
Przepisy Dania główne
Dania główne
Filet z piersi indyka gotowany w majonezie - domowa wędlina
Dania główne
Oładki galicyjskie
Dania główne
Makaron cacio e pepe
Dania główne
Karkówka inaczej
Filet z piersi indyka gotowany w majonezie - domowa wędlina
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 25
Oładki galicyjskie
Okładki to małe smażone placuszki, w zależności od regionu przygotowywane z r...
Odsłon: 134