Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby tradycyjne a jednak inaczej. Kasza rewelacyjnie tu pasuje.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 115
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31275
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 410
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 115
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31275
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 410
Składniki
Z kapusty wyciąć głąb i parzyć w gotującej wodzie min.0,5 godz. co jaki czas obracając kapustę.
Mięso zmielić lub kupić zmielone, kaszę ugotować w osolonej wodzie. Wymieszać dodać sól, pieprz, poszatkowaną cebulę.
Kapustę wyciągnąć, ostudzić i faszerować mięsem z kaszą składając zgrabne pakieciki (moje trochę mniej zgrabne :) )
Na blasze w piekarniku rozgrzać olej i klarowane masło, położyć gołąbki i piec 40 min. w temp. 180 stopni. (można również opiekać na patelni ale tak jest szybciej)
Przełożyć do dużego garnka, podlać wodą lub bulionem. Gotować 15 minut. Pomidory z puszki zmiksować i dodać do gołąbków. Gotować 5 minut. Dodać soli, pieprzu, śmietanki. Smacznego !