Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby tradycyjne a jednak inaczej. Kasza rewelacyjnie tu pasuje.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 814
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2832
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 942
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1685
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14593
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 814
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2832
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 942
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1685
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14593
Składniki
Z kapusty wyciąć głąb i parzyć w gotującej wodzie min.0,5 godz. co jaki czas obracając kapustę.
Mięso zmielić lub kupić zmielone, kaszę ugotować w osolonej wodzie. Wymieszać dodać sól, pieprz, poszatkowaną cebulę.
Kapustę wyciągnąć, ostudzić i faszerować mięsem z kaszą składając zgrabne pakieciki (moje trochę mniej zgrabne :) )
Na blasze w piekarniku rozgrzać olej i klarowane masło, położyć gołąbki i piec 40 min. w temp. 180 stopni. (można również opiekać na patelni ale tak jest szybciej)
Przełożyć do dużego garnka, podlać wodą lub bulionem. Gotować 15 minut. Pomidory z puszki zmiksować i dodać do gołąbków. Gotować 5 minut. Dodać soli, pieprzu, śmietanki. Smacznego !