Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Galantyna z nóżek i włoszczyzny"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1194
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1194
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Porąbane nóżki, mięso, warzywa i przyprawy zalej wodą. Gotuj powoli 4 godziny. Pod koniec posól. Odcedź.
Obierz mięso z kości, pokrój. Włóż do wywaru i zagotuj. Mocno przypraw. Pokrój marchewkę. Formę keksówkę lub małe miseczki wyłóż folią. Na dnie ułóż mięso, marchewkę, pokrojoną paprykę. Zalej wywarem. Kiedy zastygnie, zdejmij tłuszcz. Podawaj dekorowane natką. Tak samo przyrządza się galaretkę z nóżek cielęcych.
Czas: 5 godzinŹródło: Dobry Tydzień