Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularny hiszpański chłodnik w oryginalnej wersji:) W sam raz na panujące upały:)
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 11228
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 726
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 441
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13339
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 11228
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 726
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 441
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13339
Składniki
Pomidory zaparzamy i obieramy ze skórki. Papryki, pomidory i obrany ogórek kroimy w kostkę i marynujemy w winie i occie przez 30 minut. Następnie dodajemy miąższ z kajzerki i wszystko miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy odsączoną ciecierzycę i posiekaną bazylię.
Awokado obieramy ze skórki, kroimy i wraz z oliwą i sokiem z limonki blendujemy. Czosnek i kolendrę drobno siekamy. Mieszamy z awokado.
Podajemy schłodzone, udekorowane musem z awokado i listkami bazylii. Mnie osobiście najlepiej smakuje następnego dnia, kiedy wszystkie smaki dobrze się przegryzą. Smacznego:)