Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularny hiszpański chłodnik w oryginalnej wersji:) W sam raz na panujące upały:)
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 80
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 77
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 109
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 55
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 80
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 77
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 109
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 55
Składniki
Pomidory zaparzamy i obieramy ze skórki. Papryki, pomidory i obrany ogórek kroimy w kostkę i marynujemy w winie i occie przez 30 minut. Następnie dodajemy miąższ z kajzerki i wszystko miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy odsączoną ciecierzycę i posiekaną bazylię.
Awokado obieramy ze skórki, kroimy i wraz z oliwą i sokiem z limonki blendujemy. Czosnek i kolendrę drobno siekamy. Mieszamy z awokado.
Podajemy schłodzone, udekorowane musem z awokado i listkami bazylii. Mnie osobiście najlepiej smakuje następnego dnia, kiedy wszystkie smaki dobrze się przegryzą. Smacznego:)