Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny oboiad jednogarnkowy dla całej rodziny.Zapraszam na przepis.
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 544
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 2988
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 516
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 45
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 544
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 2988
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 516
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotyc...
Odsłon: 45
Składniki
Gicz cielęca natrzeć przyprawami ziołoymi,podsmażyc na patelni z obu stron, podlać winem białym, pozostawic na gazie do wyparowania wina.Formę do pieczenia wylożyc papierem do pieczenia przełożyc gicz cielęcy, ziemniaki pokroić w grubszą kostkę i obłożyc mięso. Ząbek czosnku przekroic na 3 części wrzucic na ziemniaki oraz rozmaryn. Posolic popieprzyć, polać oliwą . Przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni funkcja góra,dół i piec przez 50 minut.Gdyby było nieupieczone to ,pozostawiamy jeszcze na 10 do 15 minut w piekarniku.Parę minut przed końcem pieczenia odkryc i pozostawic do zarumienienia się ziemniaków.Do takiego dania idealnie pasuje sałatka z czerwonych buraków.Zapraszam na więcej przepisów do mojej ksiązki kulinarnej na smakerze oraz na moj kanał na You tube/ Mangiare u Ewki Smacznego!