Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 789
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 789
Składniki
Na suchą patelnię przełóż drobno pokrojony boczek, gdy lekko zacznie się rumienić dodać pokrojoną cebulę i smaż jeszcze 2 minuty. Dodaj pokrojone szparagi bez główek, dopraw solą oraz pieprzem i smaż ok 5 minut.
Wlej śmietankę, dodaj bulion i serek kanapkowy, całość wymieszaj, po ok 2 minutach dodaj podgotowane gnocchi. Moje gotowałam tylko minutę. Na koniec dodaj głowki szparagów i całość gotuj jeszcze ok. 3 minuty. Gotowe danie posyp parmezanem i gotowe. Smacznego!
-Jeśli całość będzie zbyt gęsta dolej bulionu lub wody do usyskania odpowiedniej konsystencji.
-Zamiast gnocchi możesz użyć makaronu.