Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2307
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4892
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 109
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2307
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4892
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 109
Składniki
Na suchą patelnię przełóż drobno pokrojony boczek, gdy lekko zacznie się rumienić dodać pokrojoną cebulę i smaż jeszcze 2 minuty. Dodaj pokrojone szparagi bez główek, dopraw solą oraz pieprzem i smaż ok 5 minut.
Wlej śmietankę, dodaj bulion i serek kanapkowy, całość wymieszaj, po ok 2 minutach dodaj podgotowane gnocchi. Moje gotowałam tylko minutę. Na koniec dodaj głowki szparagów i całość gotuj jeszcze ok. 3 minuty. Gotowe danie posyp parmezanem i gotowe. Smacznego!
-Jeśli całość będzie zbyt gęsta dolej bulionu lub wody do usyskania odpowiedniej konsystencji.
-Zamiast gnocchi możesz użyć makaronu.