Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4948
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13823
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3245
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1057
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4948
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 13823
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3245
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 1057
Składniki
Na suchą patelnię przełóż drobno pokrojony boczek, gdy lekko zacznie się rumienić dodać pokrojoną cebulę i smaż jeszcze 2 minuty. Dodaj pokrojone szparagi bez główek, dopraw solą oraz pieprzem i smaż ok 5 minut.
Wlej śmietankę, dodaj bulion i serek kanapkowy, całość wymieszaj, po ok 2 minutach dodaj podgotowane gnocchi. Moje gotowałam tylko minutę. Na koniec dodaj głowki szparagów i całość gotuj jeszcze ok. 3 minuty. Gotowe danie posyp parmezanem i gotowe. Smacznego!
-Jeśli całość będzie zbyt gęsta dolej bulionu lub wody do usyskania odpowiedniej konsystencji.
-Zamiast gnocchi możesz użyć makaronu.