Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie kluseczki ziemniaczane, smaczne i proste do zrobienia, podobne do naszych kopytek. Można je podawać z serem , sosem , warzywami jak również do zupy pomidorowej czy rosołu .
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22629
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14954
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4729
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44767
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 650
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 688
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22629
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14954
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4729
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44767
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 650
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 688
Składniki
Ziemniaki szorujemy , gotujemy w mundurkach. Studzimy , obieramy i przeciskamy przez praskę . Dodajemy jajko, mąkę , masło , sól , pieprz i zagniatamy ciasto. Dzielimy na kawałki , rolujemy w rulon i kroimy kawałki około 2 cm. Każdy kawałek dociskamy widelcem, tworząc charakterystyczny rowek.
Gotowe wrzucamy do osolonej wrzącej wody i gotujemy 3 minuty od wypłynięcia . Wyjmuj łyżką cedzakową .
Na patelni rozgrzej olej dodaj drobno pokrojoną cebule, chwile podsmaż , dodaj pokrojone w paski suszone pomidory . Wszystko razem podsmaż około 3 minuty dodaj pesto podgrzej . Na koniec dodaj śmietanę ,wymieszaj .
Na talerz wyłóż łyżkę sosu , ułóż gnocchi i polej ponownie sosem . Na wierzch zetrzyj parmezan . Udekoruj bazylią. Smacznego.