Do góry

Dania główne Przepis na:

Gnocchi zapiekane w sosie śmietanowym z cukinią i pieczarkami

Gnocchi zapiekane w sosie śmietanowym z cukinią i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 8954

Dodano:

Odsłon: 6506

Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny dodatek do mięsa. Ja miałam na nie inny pomysł, zapiekłam je w śmietanowym sosie. Wyszło smacznie.

Składniki

  • 500g gotowego gnochhi (1 op.)
  • 2 cebule
  • 500g pieczarek
  • 2 spore cukinie
  • 4 ząbki czosnku
  • 250ml śmietany 18%
  • 200g tartego sera mozzarella
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • olej
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Gnocchi gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę, pieczarki i cukinię kroimy w kostkę. Podsmażamy na niedużej ilości rozgrzanego oleju od odparowania wody.

  2. Do śmietany wsypujemy sól, pieprz, paprykę słodką oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy 1/2 mozzarelli. Mieszamy wraz z warzywami i gnocchi.

  3. Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy pozostałą mozzarellą. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń