Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gnocchi to rodzaj włoskich klusek, które można jeść np. jako samodzielny dodatek do mięsa. Ja miałam na nie inny pomysł, zapiekłam je w śmietanowym sosie. Wyszło smacznie.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 102
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5625
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2678
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 102
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5625
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2678
Składniki
Gnocchi gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę, pieczarki i cukinię kroimy w kostkę. Podsmażamy na niedużej ilości rozgrzanego oleju od odparowania wody.
Do śmietany wsypujemy sól, pieprz, paprykę słodką oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy 1/2 mozzarelli. Mieszamy wraz z warzywami i gnocchi.
Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy pozostałą mozzarellą. Zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.