Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-05-2025
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami, chorizo, kurczakiem i sosem śmietanowym. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1477
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 558
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1477
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 558
Składniki
Chorizo kroimy na półplasterki i smażymy na oleju, aż lekko się zarumieni i wytopi. Na patelnię dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Smażymy około 5 minut. W tym czasie ze szparagów odłamujemy twarde końce. Główki odkrawamy i odkładamy. Pozostałe części łodyg kroimy na mniejsze kawałki. Kapustę kroimy w kostkę. Na patelnię dodajemy łodygi szparagów, kapustę, suszone pomidory. Smażymy jeszcze kilka minut. Teraz dodajemy śmietankę i pesto. Dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy gnocchi i główki szparagów. Delikatnie mieszamy i smażymy jeszcze 2-3 minuty, aż kluseczki będą miękkie. Doprawiamy do smaku.