Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 20-05-2025
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami, chorizo, kurczakiem i sosem śmietanowym. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19848
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 492
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6899
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242932
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19848
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 492
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6899
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242932
Składniki
Chorizo kroimy na półplasterki i smażymy na oleju, aż lekko się zarumieni i wytopi. Na patelnię dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Smażymy około 5 minut. W tym czasie ze szparagów odłamujemy twarde końce. Główki odkrawamy i odkładamy. Pozostałe części łodyg kroimy na mniejsze kawałki. Kapustę kroimy w kostkę. Na patelnię dodajemy łodygi szparagów, kapustę, suszone pomidory. Smażymy jeszcze kilka minut. Teraz dodajemy śmietankę i pesto. Dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy gnocchi i główki szparagów. Delikatnie mieszamy i smażymy jeszcze 2-3 minuty, aż kluseczki będą miękkie. Doprawiamy do smaku.