Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry dyniowe to aromatyczna, jesienna wersja klasycznych letnich przysmaków. Podawaj je z syropem klonowym, cukrem pudrem, jogurtem albo ulubioną konfiturą. Dobrze smakują też w wersji wytrawnej, np. z serkiem i rukolą.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3493
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 337
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1694
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3493
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 337
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1694
Składniki
W misce wymieszaj mleko, puree z dyni, olej, jajka oraz ekstrakt waniliowy. W drugiej misce połącz mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon.
Stopniowo wsypuj suche składniki do mokrych, mieszając do połączenia składników. Ciasto powinno być gładkie, ale nie miksuj zbyt długo.
Rozgrzej gofrownicę i lekko ją natłuść, np. pędzelkiem z odrobiną oleju. Wylej porcję ciasta i piecz ok. 4-6 minut aż gofry będą złociste i chrupiące.
Podawaj od razu po upieczeniu z ulubionymi dodatkami.