Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry dyniowe to aromatyczna, jesienna wersja klasycznych letnich przysmaków. Podawaj je z syropem klonowym, cukrem pudrem, jogurtem albo ulubioną konfiturą. Dobrze smakują też w wersji wytrawnej, np. z serkiem i rukolą.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 938
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23072
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15489
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 938
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23072
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15489
Składniki
W misce wymieszaj mleko, puree z dyni, olej, jajka oraz ekstrakt waniliowy. W drugiej misce połącz mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon.
Stopniowo wsypuj suche składniki do mokrych, mieszając do połączenia składników. Ciasto powinno być gładkie, ale nie miksuj zbyt długo.
Rozgrzej gofrownicę i lekko ją natłuść, np. pędzelkiem z odrobiną oleju. Wylej porcję ciasta i piecz ok. 4-6 minut aż gofry będą złociste i chrupiące.
Podawaj od razu po upieczeniu z ulubionymi dodatkami.