Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon truskawkowy otwarty :) U mnie dziś gofry z pysznym sosem truskawkowym!
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 800
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 161
Lubię czasami wprowadzać nowości i łamać stereotypy w kuchni. Jednym z nich j...
Odsłon: 800
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 161
Składniki
Wykonanie gofrów: Żółtka zmiksować z mlekiem, mąką, proszkiem do pieczenia, olejem i solą do smaku. Następnie dodać sztywno ubitą piane z białek, wymieszać łyżką i piec gofry w wcześniej natłuszczonej gofrownicy. Piec na złoty kolor i podawać z sosem truskawkowym. Wykonanie sosu: Galaretkę rozpuścić według opisu na opakowaniu. Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić i zmiksować z cukrem. Wlać ciepłą galaretkę i polać wcześniej upieczone gofry. Można udekorować bitą śmietaną.