Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A gdyby wypróbować gofry na słono? Pieczarki w sosie sojowym komponują się wyśmienicie z goframi ziemniaczanymi. Wypróbuj nasz przepis i przekonaj się, że to danie zostanie stałą pozycją w domowym menu!
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 1936
Torcik Wenecjanka to wariacja na temat słynnego włoskiego deseru tiramisu. Za...
Odsłon: 29452
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 779
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 1936
Torcik Wenecjanka to wariacja na temat słynnego włoskiego deseru tiramisu. Za...
Odsłon: 29452
Moja dzisiejsza ciap kapusta jest przygotowana do zagęszczonego sosu z pieczo...
Odsłon: 779
Składniki
Obierz cebulę i ziemniaki. Zetrzyj warzywa na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki posiekaj. Jajko, olej rzepakowy i mąkę wymieszaj na gładką masę. Dodaj starte ziemniaki, cebulę i posiekaną natkę pietruszki. Wymieszaj dokładnie. Ciasto wykładaj na rozgrzaną gofrownicę i upiecz wafle na rumiano.
Pieczarki umyj i osusz. Pokrój na plasterki. Przełóż na patelnię i dodaj olej, a następnie sos sojowy. Podsmażaj je na średniej mocy palnika tak długo, aż odparuje z nich nadmiar wody. Dopraw do smaku solą.
Na ciepłe gofry ziemniaczane połóż podsmażone pieczarki. Przybierz całość odrobiną śmietany, posiekanym szczypiorkiem i dopraw do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Podawaj ciepłe. Gofry ziemniaczane z pieczarkami to doskonały pomysł na obiad lub kolację.