Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 364
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1773
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 364
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1773
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Składniki
Sparzyć kapustę oddzielając kolejne liście wystudzić.W tym czasie przygotować mięso (ja kupiłam mieloną łopatkę).Mięso do miski do tego namoczone bułki zblenderowane(zmielić) z cebulą i czosnkiem,jajka,bułką tarta,przyprawa do gołąbków,pieprz ziołowy,sól pieprz,wymieszać.Jeśli jest to konieczne doprawić.
Z liści kapusty odciąć twardą część,nakładać po małej garstce mięsa,zwinąć gołąbka i tak do wyczerpania zapasu.Na dno garnka ułożyć pozostałe liście(zostawić kilka do przykrycia ) ułożyć gołąbki,włożyć rosołki i trochę posolić i przykryć pozostałymi liśćmi,zalać wodą po gotowaniu kapusty.Gotować do miękkości.
Zlać wodę z gołąbków i zagotować dodać przecier,koncentrat doprawić solą ,cukrem zagotować zaprawić mąką.Gotowe.