Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 111
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40238
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3698
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 721
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 111
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40238
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3698
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 721
Składniki
Sparzyć kapustę oddzielając kolejne liście wystudzić.W tym czasie przygotować mięso (ja kupiłam mieloną łopatkę).Mięso do miski do tego namoczone bułki zblenderowane(zmielić) z cebulą i czosnkiem,jajka,bułką tarta,przyprawa do gołąbków,pieprz ziołowy,sól pieprz,wymieszać.Jeśli jest to konieczne doprawić.
Z liści kapusty odciąć twardą część,nakładać po małej garstce mięsa,zwinąć gołąbka i tak do wyczerpania zapasu.Na dno garnka ułożyć pozostałe liście(zostawić kilka do przykrycia ) ułożyć gołąbki,włożyć rosołki i trochę posolić i przykryć pozostałymi liśćmi,zalać wodą po gotowaniu kapusty.Gotować do miękkości.
Zlać wodę z gołąbków i zagotować dodać przecier,koncentrat doprawić solą ,cukrem zagotować zaprawić mąką.Gotowe.