Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24942
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 111
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24942
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 111
Składniki
Sparzyć kapustę oddzielając kolejne liście wystudzić.W tym czasie przygotować mięso (ja kupiłam mieloną łopatkę).Mięso do miski do tego namoczone bułki zblenderowane(zmielić) z cebulą i czosnkiem,jajka,bułką tarta,przyprawa do gołąbków,pieprz ziołowy,sól pieprz,wymieszać.Jeśli jest to konieczne doprawić.
Z liści kapusty odciąć twardą część,nakładać po małej garstce mięsa,zwinąć gołąbka i tak do wyczerpania zapasu.Na dno garnka ułożyć pozostałe liście(zostawić kilka do przykrycia ) ułożyć gołąbki,włożyć rosołki i trochę posolić i przykryć pozostałymi liśćmi,zalać wodą po gotowaniu kapusty.Gotować do miękkości.
Zlać wodę z gołąbków i zagotować dodać przecier,koncentrat doprawić solą ,cukrem zagotować zaprawić mąką.Gotowe.