Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golabki
liscie kapusty wrzucamy do wrzatku na chwilke by zmiekly-mozna uzyc kapusty bialej rowniez sie do tego nadaje ale wtedy gotujemy ja dluzej gdyz liscie sa twardsze,nastepnie wyjmujemy i pozostawiamy do wystygniecia;ryz gotujemy na poltwardo; mieso mielone laczymy z przyprawami,surowym jajkiem,odrobina bulki tartej,dodajemy ryz i wyrabiamy jednolita mase;na kazdym lisciu kapusty ukladamy przygotowany farsz i zawijamy lub skladamy w kawdraty(ja preferuje zwijanie);ukladamy tak przygotowane golabki do garnka zalewamy do polowy woda i na malym ogniu gotujemy dodajac do wody kostke rosolowa; ja gotuje je okolo 35 minut;nastepnie wyjmuje je,do wody dodaje koncentrat pomidorowy,jak sie to zagotuje dodaje smietane z maka i calosc mieszajac doprowadzam do zagotowania;probuje sos w smaku w razie koniecznosci doprawiam ,wrzucam do tego ugotowane golabki i zostawiam w tym sosie na 2-3 godz przed podaniem by przeszly sosem pomidorowym;
smakuje z ziemniakami:)
Taki rodzaj dania nazywamy rożnie: pulpety a la gołąbki , gołąbki meksykański...
Odsłon: 6814
Wegetariańskie gołąbki z kapusty pekińskiej z farszem z kaszy bulgur i warzyw.
Odsłon: 1285
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 153
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu danie. Polecam.
Odsłon: 853
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 21
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 59
Deser truskawkowy w formie musu truskawkowego zmieszanego z galaretką i zwień...
Odsłon: 153
Proste, smaczne, szybkie w przygotowaniu danie. Polecam.
Odsłon: 853
Mini beziki to świetny pomysł, gdy zostaną nam nadprogramowe białka. Łatwo je...
Odsłon: 21
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 59
Składniki
liscie kapusty wrzucamy do wrzatku na chwilke by zmiekly-mozna uzyc kapusty bialej rowniez sie do tego nadaje ale wtedy gotujemy ja dluzej gdyz liscie sa twardsze,nastepnie wyjmujemy i pozostawiamy do wystygniecia;ryz gotujemy na poltwardo; mieso mielone laczymy z przyprawami,surowym jajkiem,odrobina bulki tartej,dodajemy ryz i wyrabiamy jednolita mase;na kazdym lisciu kapusty ukladamy przygotowany farsz i zawijamy lub skladamy w kawdraty(ja preferuje zwijanie);ukladamy tak przygotowane golabki do garnka zalewamy do polowy woda i na malym ogniu gotujemy dodajac do wody kostke rosolowa; ja gotuje je okolo 35 minut;nastepnie wyjmuje je,do wody dodaje koncentrat pomidorowy,jak sie to zagotuje dodaje smietane z maka i calosc mieszajac doprowadzam do zagotowania;probuje sos w smaku w razie koniecznosci doprawiam ,wrzucam do tego ugotowane golabki i zostawiam w tym sosie na 2-3 godz przed podaniem by przeszly sosem pomidorowym; smakuje z ziemniakami:)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Risotto z kurczakiem i szparagami według Ewy Wachowicz
Dania główne
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Dania główne
Grillowany ser sorento z winogronami
Dania główne
Drobiowe roladki ( na parze)
Risotto z kurczakiem i szparagami według Ewy Wachowicz
Niezwykle kremowe risotto z kurczakiem i szparagami.
Odsłon: 249
Kolorowe szaszłyki z dziczyzną na surówce z jarmużu
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 59