Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2474
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 74
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 156
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 734
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2474
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 74
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 156
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 734
Składniki
liscie kapusty wrzucamy do wrzatku na chwilke by zmiekly-mozna uzyc kapusty bialej rowniez sie do tego nadaje ale wtedy gotujemy ja dluzej gdyz liscie sa twardsze,nastepnie wyjmujemy i pozostawiamy do wystygniecia;ryz gotujemy na poltwardo; mieso mielone laczymy z przyprawami,surowym jajkiem,odrobina bulki tartej,dodajemy ryz i wyrabiamy jednolita mase;na kazdym lisciu kapusty ukladamy przygotowany farsz i zawijamy lub skladamy w kawdraty(ja preferuje zwijanie);ukladamy tak przygotowane golabki do garnka zalewamy do polowy woda i na malym ogniu gotujemy dodajac do wody kostke rosolowa; ja gotuje je okolo 35 minut;nastepnie wyjmuje je,do wody dodaje koncentrat pomidorowy,jak sie to zagotuje dodaje smietane z maka i calosc mieszajac doprowadzam do zagotowania;probuje sos w smaku w razie koniecznosci doprawiam ,wrzucam do tego ugotowane golabki i zostawiam w tym sosie na 2-3 godz przed podaniem by przeszly sosem pomidorowym; smakuje z ziemniakami:)