Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11830
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1295
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12480
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3429
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11830
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1295
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12480
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3429
Składniki
Ryż gotujemy na pól twardo Do dużej miski wkładamy mięso, ugotowany ryż.Dodajemy sól,pieprz,jajko oraz odrobinę Vegety.Z kapusty wycinamy głąb.Wkładamy do dużego garnka z gotującą się wodą. Jeśli liście są już na pól miękkie wyciągamy i nakładamy mięso. zawijamy w kopertę. W osobnym garnku przygotowujemy wywar
Wodę z kapusty dodajemy kostkę rosołową i zalewamy przygotowane gołąbki.Gotujemy do miękkości. W małym rondelku rozpuszczamy masło,dodajemy łyżkę mąki pszennej i zasmażamy.Zalewamy wodą z gotujących się gołąbków i dodajemy przecier.Czekamy aż sos się zagięci na wolnym ogniu