Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki

Gołąbki

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 70

Dodano:

Odsłon: 235

Dobry obiad na sobotnie popołudnie

Składniki

  • 50 g mięsa mielonego (łopatki)
  • 1 woreczek ryżu
  • 1 duża kapusta włoska
  • mały słoiczek przecieru pomidorowego
  • 1 jajko
  • sól,pieprz,Vegeta do smaku
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gołąbki

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy na pól twardo Do dużej miski wkładamy mięso, ugotowany ryż.Dodajemy sól,pieprz,jajko oraz odrobinę Vegety.Z kapusty wycinamy głąb.Wkładamy do dużego garnka z gotującą się wodą. Jeśli liście są już na pól miękkie wyciągamy i nakładamy mięso. zawijamy w kopertę. W osobnym garnku przygotowujemy wywar

  2. Wodę z kapusty dodajemy kostkę rosołową i zalewamy przygotowane gołąbki.Gotujemy do miękkości.
    W małym rondelku rozpuszczamy masło,dodajemy łyżkę mąki pszennej i zasmażamy.Zalewamy wodą z gotujących się gołąbków i dodajemy przecier.Czekamy aż sos się zagięci na wolnym ogniu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń