Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 33
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 138
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 196
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 381
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 33
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 138
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 196
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 381
Składniki
Ryż gotujemy na pól twardo Do dużej miski wkładamy mięso, ugotowany ryż.Dodajemy sól,pieprz,jajko oraz odrobinę Vegety.Z kapusty wycinamy głąb.Wkładamy do dużego garnka z gotującą się wodą. Jeśli liście są już na pól miękkie wyciągamy i nakładamy mięso. zawijamy w kopertę. W osobnym garnku przygotowujemy wywar
Wodę z kapusty dodajemy kostkę rosołową i zalewamy przygotowane gołąbki.Gotujemy do miękkości. W małym rondelku rozpuszczamy masło,dodajemy łyżkę mąki pszennej i zasmażamy.Zalewamy wodą z gotujących się gołąbków i dodajemy przecier.Czekamy aż sos się zagięci na wolnym ogniu