Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z młodej kapusty i wieprzowego mielonego mięsa z dodatkiem ryżu.
W gorącej wodzie parzymy przygotowaną wcześniej główkę kapusty z której zdejmujemy 20 sparzonych liści, oraz 4-5 liści do przykrycia gołąbków, pozostałą część kapusty kroimy i układamy na dno garnka. Zmielone mięso wraz z ugotowanym ryżem i przyprawami, sól, pieprz i majeranek, wyrabiamy na farsz do gołąbków. Ze sparzonych liści i farszu formujemy gołąbki zawijając każdego w liść kapusty. Na dno garnka układamy pokrojoną wcześniej kapustę. Na tak przygotowane dno układamy uformowane gołąbki, przykrywamy liśćmi kapusty i zalewamy przygotowanym wywarem z pasty rosołowej, liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Doprowadzamy do zagotowania się wywaru z gołąbkami, gotujemy na małym ogniu 1 godzinę do miękkości kapusty, dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku jeżeli jest taka potrzeba. Gotujemy jeszcze około 10 minut. Gotowe gołąbki możemy podawać na różne sposoby, z pieczywem lub ziemniakami.
Smacznego !!!
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 81
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 308
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6214
Bardzo proste, szybkie i smaczne danie z grilla - steki (kotlety) z mielonej...
Odsłon: 81
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 308
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 6214
Składniki
W gorącej wodzie parzymy przygotowaną wcześniej główkę kapusty z której zdejmujemy 20 sparzonych liści, oraz 4-5 liści do przykrycia gołąbków, pozostałą część kapusty kroimy i układamy na dno garnka. Zmielone mięso wraz z ugotowanym ryżem i przyprawami, sól, pieprz i majeranek, wyrabiamy na farsz do gołąbków. Ze sparzonych liści i farszu formujemy gołąbki zawijając każdego w liść kapusty. Na dno garnka układamy pokrojoną wcześniej kapustę. Na tak przygotowane dno układamy uformowane gołąbki, przykrywamy liśćmi kapusty i zalewamy przygotowanym wywarem z pasty rosołowej, liśćmi laurowymi i zielem angielskim.
Doprowadzamy do zagotowania się wywaru z gołąbkami, gotujemy na małym ogniu 1 godzinę do miękkości kapusty, dodajemy koncentrat pomidorowy, doprawiamy do smaku jeżeli jest taka potrzeba. Gotujemy jeszcze około 10 minut. Gotowe gołąbki możemy podawać na różne sposoby, z pieczywem lub ziemniakami.
Smacznego !!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Faszerowany kotlet mielony
Dania główne
Smażona kaczka, ziemniaki i mizeria.
Dania główne
Szybkie danie z grilla
Dania główne
Kluski ruskie
Faszerowany kotlet mielony
Wymyśliłem go w pięć minut, podałem go dzisiaj na obiad.
Odsłon: 38
Smażona kaczka, ziemniaki i mizeria.
Smażony filet i udka z kaczki podane z ziemniakami i mizerią z ogórków.
Odsłon: 105