Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na gołąbki bez grama mięsa? Farsz wykonany według tego przepisu jest niezwykle sycący i aromatyczny. Sam proces przygotowania nie powinien wam zająć dużo czasu. Po upieczeniu gołąbki możecie polać topionym masłem lub sosem pomidorowym.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4149
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 57
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4149
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 57
Składniki
Główkę kapusty sparz we wrzątku. Zdejmij liście i odetnij z nich twarde końcówki.
Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Cebulę obierz z brązowych łupin i pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki masła. Cebulę zeszklij na złoty kolor.
Pieczarki umyj i pokrój w kostkę. Pokrojone grzyby przerzuć na patelnię z podsmażoną cebulą.
Podsmażone pieczarki dopraw solą i pieprzem. Natkę pietruszki opłucz, osusz, poszatkuj i dodaj do pieczarek.
W misce połącz kaszę z pieczarkami.
Liście kapusty nadziewaj farszem wykonanym z kaszy i grzybów.
Brytfannę wysmaruj masłem. Zawinięte gołąbki ułóż ciasno w naczyniu. Na górę wyłóż pozostałą część masła razem z pozostałymi liśćmi kapusty.
Brytfannę przykryj. Gołąbki wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut.
Wegetariańskie gołąbki podawaj polane palonym masłem lub sosem pomidorowym. Smacznego!