Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Substytut ukochanych gołąbków, gdy musimy unikać węglowodanów i tłuszczu :)
Z kapusty wyciąć głąb, sparzyć we wrzącej osolonej wodzie oddzielając poszczególne liście.
Cebulę i pieczarki podsmażyć na odrobinie tłuszczu (np. pół łyżeczki jakiegoś smarowidła), dodać odrobinę pieprzu i wegety do smaku. Trzeba uważać z wegetą, bo mięso indycze jest zazwyczaj solone.
Podsmażoną cebulę z pieczarkami wymieszać z surowym mięsem mielonym, doprawić papryką czerwoną i czosnkiem granulowanym.
Zawijać w sparzone liście kapusty jak tradycyjne gołąbki:)
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym na liściach kapusty, zalać sosem przygotowanym z wegety lub kostki bulionowej rozpuszczonej w gorącej wodzie z 2 łyżeczkami koncentratu pomidorowego. Opcjonalnie można sos zagęścić mąką, gdyż bez niej jest raczej rzadki.
Trzymać w piekarniku rozgrzewającym się do 200stC przez 1 godzinę, ewentualnie popróbować i jeśli kapusta będzie twarda przedłużyć czas o 30 min. W moim przypadku wyszło 9 szt.
Przepis na tradycyjne gołąbki z mięsem ,warzywami i ryżem . Wbrew pozorom nie...
Odsłon: 9711
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 73
Łapcie przepis na proste, szybkie, puchate i wilgotne gorące ciasto mleczne,...
Odsłon: 287
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 97
Przepis marynatę do kurczaka czy indyka - zanurzę mięso w mieszaninie przypra...
Odsłon: 64
Czy da się przygotować obiad w mniej niż 15 minut? Oczywiście! Przedstawiam W...
Odsłon: 73
Łapcie przepis na proste, szybkie, puchate i wilgotne gorące ciasto mleczne,...
Odsłon: 287
Pyszna i pożywna sałatka z ciecierzycą i warzywami.Idealna na letni wieczór l...
Odsłon: 97
Przepis marynatę do kurczaka czy indyka - zanurzę mięso w mieszaninie przypra...
Odsłon: 64
Składniki
Z kapusty wyciąć głąb, sparzyć we wrzącej osolonej wodzie oddzielając poszczególne liście.
Cebulę i pieczarki podsmażyć na odrobinie tłuszczu (np. pół łyżeczki jakiegoś smarowidła), dodać odrobinę pieprzu i wegety do smaku. Trzeba uważać z wegetą, bo mięso indycze jest zazwyczaj solone.
Podsmażoną cebulę z pieczarkami wymieszać z surowym mięsem mielonym, doprawić papryką czerwoną i czosnkiem granulowanym.
Zawijać w sparzone liście kapusty jak tradycyjne gołąbki:)
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym na liściach kapusty, zalać sosem przygotowanym z wegety lub kostki bulionowej rozpuszczonej w gorącej wodzie z 2 łyżeczkami koncentratu pomidorowego. Opcjonalnie można sos zagęścić mąką, gdyż bez niej jest raczej rzadki.
Trzymać w piekarniku rozgrzewającym się do 200stC przez 1 godzinę, ewentualnie popróbować i jeśli kapusta będzie twarda przedłużyć czas o 30 min. W moim przypadku wyszło 9 szt.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ryż smażony z marchewką, groszkiem i jajkiem
Dania główne
PYSZNA MARYNATA DO KURCZAKA / INDYKA
Dania główne
Spaghetti cytrynowe. Danie w mniej niż 15 minut.
Dania główne
Placki z żółtej cukinii
Ryż smażony z marchewką, groszkiem i jajkiem
Proponuję dziś przepis na pyszne i proste danie wegetariańskie i bezglutenowe...
Odsłon: 25
PYSZNA MARYNATA DO KURCZAKA / INDYKA
Przepis marynatę do kurczaka czy indyka - zanurzę mięso w mieszaninie przypra...
Odsłon: 64