Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy wiemy, że tradycyjna wersja gołąbków jest pyszna ale czasochłonna. Dlatego jak mam smak na nie, a nie mam za wiele czasu na obgotowanie kapusty robię uproszczoną wersję. Ale smakuje również wspaniale :)
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2242
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10267
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1998
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2242
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10267
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1998
Składniki
Kaszę lub ryż gotujemy na półtwardo - studzimy. kapustę drobno szatkujemy, dodajemy drobno posiekaną cebulę, natkę pietruszki, mięso mielone, jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek, ostudzoną kaszę lub ryż i bułkę tartą. Wyrabiamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy podłużne lub okrągłe kształty, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Robimy zasmażkę z masła i mąki, dodajemy przecier pomidorowy, bulion i gotujemy na wolnym ogniu 2-3 minuty. Doprawiamy do smaku. Gołąbki zalewamy sosem i zapiekamy ok. 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.