Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z mięsa mielonego i kapusty w sosie pomidorowym, szybko i smacznie.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4194
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416564
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4194
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416564
Składniki
Kapustę drobno pokroić i ugotować do miękkości, odcedzić. Cebulę i czosnek drobno posiekać, dodać do mięsa razem z kapustą. Wbić jajko, dodać sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju, po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego. Koncentrat pomidorowy rozmieszać w 2 szklankach wody, zalać kotlety, wstawić do piekarnika, zapiekać 30 minut w temperaturze 180 stopni. Jeszcze lepiej zalać domowym przecierem pomidorowym 1 litr. Podawać z ryżem i surówką.