Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z mięsa mielonego i kapusty w sosie pomidorowym, szybko i smacznie.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3757
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 179
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1315
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3757
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 179
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1315
Składniki
Kapustę drobno pokroić i ugotować do miękkości, odcedzić. Cebulę i czosnek drobno posiekać, dodać do mięsa razem z kapustą. Wbić jajko, dodać sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju, po czym przełożyć do naczynia żaroodpornego. Koncentrat pomidorowy rozmieszać w 2 szklankach wody, zalać kotlety, wstawić do piekarnika, zapiekać 30 minut w temperaturze 180 stopni. Jeszcze lepiej zalać domowym przecierem pomidorowym 1 litr. Podawać z ryżem i surówką.