Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio, jak mogliście zauważyć, preferuję dania szybkie w przygotowaniu, nieskomplikowane, jednocześnie ociekające aromatem i smakiem. Gołąbki bez zawijania zdecydowanie do nich należą. Chwil kilka i są już na naszym stole. Polecam Arek Gie
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 261
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9522
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1011
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 261
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9522
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1011
Składniki
Ryż gotujemy w osolonym wrzątku, kilka minut krócej niż w przepisie. Studzimy.
Kapustę drobno siekamy, dodajemy do mięsa mielonego wraz z ryżem i jajkiem. Wyrabiamy na jednolitą masę, którą doprawiamy kminkiem, solą i pieprzem.
Z masy formujemy duże kotlety, które obsmażamy na rozgrzanym oleju.
Kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego (z pokrywką).
Letni bulion mieszamy z koncentratem pomidorowym, ziołami, szczyptą cukru i mąką. Tak powstałym sosem zalewamy "gołąbki", które pieczemy około 60 minut w temperaturze 180°C (pod przykryciem).
Podajemy od razu po upieczeniu.