Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio, jak mogliście zauważyć, preferuję dania szybkie w przygotowaniu, nieskomplikowane, jednocześnie ociekające aromatem i smakiem. Gołąbki bez zawijania zdecydowanie do nich należą. Chwil kilka i są już na naszym stole. Polecam Arek Gie
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 977
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 110
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2164
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4179
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 977
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 110
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2164
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4179
Składniki
Ryż gotujemy w osolonym wrzątku, kilka minut krócej niż w przepisie. Studzimy.
Kapustę drobno siekamy, dodajemy do mięsa mielonego wraz z ryżem i jajkiem. Wyrabiamy na jednolitą masę, którą doprawiamy kminkiem, solą i pieprzem.
Z masy formujemy duże kotlety, które obsmażamy na rozgrzanym oleju.
Kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego (z pokrywką).
Letni bulion mieszamy z koncentratem pomidorowym, ziołami, szczyptą cukru i mąką. Tak powstałym sosem zalewamy "gołąbki", które pieczemy około 60 minut w temperaturze 180°C (pod przykryciem).
Podajemy od razu po upieczeniu.