Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwane jeszcze leniwe gołąbki bądź oszukane
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 895
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 86
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 114
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 127
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 895
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 86
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 114
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 127
Składniki
Ryż ugotować, kapustę poszatkować. Wszystkie składniki oprócz przecieru i buliony wrzucić do miski i wyrobić masę , z której uformujemy gołąbki ( kształt i wielkość jak na kotlety mielone) Podsmażyć na patelni z dwóch stron i przełożyć do garnka, w którym jest 250 ml bulionu. Poddusić ok 10 min po czym dodać przecier pomidorowy i jeszcze chwilę dusić. Do miękkości kapusty oraz gotowego mięsa. Gołąbki również można wraz z bulionem i przecierem ułożyć w naczyniu żaroodpornym posypać serem i zapiec. Smacznego.