Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwane jeszcze leniwe gołąbki bądź oszukane
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3225
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 182
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 93
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3225
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 182
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 93
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 77
Składniki
Ryż ugotować, kapustę poszatkować. Wszystkie składniki oprócz przecieru i buliony wrzucić do miski i wyrobić masę , z której uformujemy gołąbki ( kształt i wielkość jak na kotlety mielone) Podsmażyć na patelni z dwóch stron i przełożyć do garnka, w którym jest 250 ml bulionu. Poddusić ok 10 min po czym dodać przecier pomidorowy i jeszcze chwilę dusić. Do miękkości kapusty oraz gotowego mięsa. Gołąbki również można wraz z bulionem i przecierem ułożyć w naczyniu żaroodpornym posypać serem i zapiec. Smacznego.