Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso mielone, siekana kapusta - to samo, a jednak inaczej
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4540
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1159
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4540
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1159
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Składniki
Kapustę drobno posiekać, posypać solą i odstawić na 40 min. W tym czasie ugotować ryż - będzie najlepszy, jeśli wrzucimy go na 2 szklanki wrzącej wody z dodatkiem łyżki oliwy. Kapustę odcisnąć, dodać wystudzony ryż, mielone mięso, lekko roztrzepane jajka i kaszę mannę, przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Połączone składniki wyro- bić na jednolitą masę. Formować z niej gołąbki, obtaczać je w mące, po czym smażyć na złoty kolor. Następnie gołąbki przełożyć do granka, zalać je taką ilością wody, aby je przykryła, a potem gotować je jeszcze przez pół godziny.