Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne gołąbki na obiad.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3901
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19838
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2972
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4129
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3901
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19838
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2972
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4129
Składniki
Wykonanie: Kapustę delikatnie rozebrać, sparzyć liście, następnie ściąć nerwy. Płatki zalać mlekiem, posolić i gotować przez 3 minut i odstawić do ostudzenia. Mięso mielone wymieszać płatkami, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę. Na liście kapusty nakładać farsz, zwijać i układać w formie żaroodpornej wysmarowanej olejem. Podczas układania w naczyniu skrapiać olejem poszczególne warstwy i lekko posolić. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni do miękkości kapusty.