Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne gołąbki na obiad.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11902
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16269
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5197
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11902
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16269
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5197
Składniki
Wykonanie: Kapustę delikatnie rozebrać, sparzyć liście, następnie ściąć nerwy. Płatki zalać mlekiem, posolić i gotować przez 3 minut i odstawić do ostudzenia. Mięso mielone wymieszać płatkami, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę. Na liście kapusty nakładać farsz, zwijać i układać w formie żaroodpornej wysmarowanej olejem. Podczas układania w naczyniu skrapiać olejem poszczególne warstwy i lekko posolić. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni do miękkości kapusty.