Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne gołąbki na obiad.
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 233
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3084
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 819
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 233
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3084
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 819
Składniki
Wykonanie: Kapustę delikatnie rozebrać, sparzyć liście, następnie ściąć nerwy. Płatki zalać mlekiem, posolić i gotować przez 3 minut i odstawić do ostudzenia. Mięso mielone wymieszać płatkami, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę. Na liście kapusty nakładać farsz, zwijać i układać w formie żaroodpornej wysmarowanej olejem. Podczas układania w naczyniu skrapiać olejem poszczególne warstwy i lekko posolić. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni do miękkości kapusty.