Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki jaglano- mięsne

Gołąbki jaglano- mięsne

Autor:

Przepisów i artykułów: 2504 Ocena: 17846

Dodano:

Odsłon: 628

Smaczne gołąbki na obiad.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gołąbki jaglano- mięsne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę delikatnie rozebrać, sparzyć liście, następnie ściąć nerwy. Płatki zalać mlekiem, posolić i gotować przez 3 minut i odstawić do ostudzenia. Mięso mielone wymieszać płatkami, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę. Na liście kapusty nakładać farsz, zwijać i układać w formie żaroodpornej wysmarowanej olejem. Podczas układania w naczyniu skrapiać olejem poszczególne warstwy i lekko posolić. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni do miękkości kapusty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń