Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki na bazie farszu z ryżu i kaszy oraz grzybów.
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6298
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 862
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2219
Królowa grilla :)
Odsłon: 1601
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6298
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 862
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2219
Królowa grilla :)
Odsłon: 1601
Składniki
- sparzyć kapustę - ugotować ryż i kaszę
Przygotować farsz; - pokroić drobno pieczarki i cebulę - suszone grzyby sproszkować przy użyciu blendera Powyższe składniki podsmażyć na oleju rzepakowym, dodać przyprawy i 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Połączyć z ryżem i kaszą i sproszkowanymi grzybami(grzyby leśne dodadzą aromatu), dobrze wymieszać.
Z listków kapusty i farszu uformować gołąbki Zalać wodą, lekko osolić. Dodać resztę koncentratu i gotować na średnim ogniu do miękkości kapusty. Ja zrobiłam w sosie własnym. Jeśli wolicie gęściejszy sos, użyjcie do zagęszczenia mąki.