Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki na bazie farszu z ryżu i kaszy oraz grzybów.
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4554
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 718
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 313
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14616
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4554
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 718
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 313
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14616
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 34
Składniki
- sparzyć kapustę - ugotować ryż i kaszę
Przygotować farsz; - pokroić drobno pieczarki i cebulę - suszone grzyby sproszkować przy użyciu blendera Powyższe składniki podsmażyć na oleju rzepakowym, dodać przyprawy i 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Połączyć z ryżem i kaszą i sproszkowanymi grzybami(grzyby leśne dodadzą aromatu), dobrze wymieszać.
Z listków kapusty i farszu uformować gołąbki Zalać wodą, lekko osolić. Dodać resztę koncentratu i gotować na średnim ogniu do miękkości kapusty. Ja zrobiłam w sosie własnym. Jeśli wolicie gęściejszy sos, użyjcie do zagęszczenia mąki.