Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki na bazie farszu z ryżu i kaszy oraz grzybów.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336658
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3884
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423009
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2542
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336658
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3884
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423009
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2542
Składniki
- sparzyć kapustę - ugotować ryż i kaszę
Przygotować farsz; - pokroić drobno pieczarki i cebulę - suszone grzyby sproszkować przy użyciu blendera Powyższe składniki podsmażyć na oleju rzepakowym, dodać przyprawy i 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Połączyć z ryżem i kaszą i sproszkowanymi grzybami(grzyby leśne dodadzą aromatu), dobrze wymieszać.
Z listków kapusty i farszu uformować gołąbki Zalać wodą, lekko osolić. Dodać resztę koncentratu i gotować na średnim ogniu do miękkości kapusty. Ja zrobiłam w sosie własnym. Jeśli wolicie gęściejszy sos, użyjcie do zagęszczenia mąki.