Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki na bazie farszu z ryżu i kaszy oraz grzybów.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24429
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 350
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 387
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24429
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 350
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 387
Składniki
- sparzyć kapustę - ugotować ryż i kaszę
Przygotować farsz; - pokroić drobno pieczarki i cebulę - suszone grzyby sproszkować przy użyciu blendera Powyższe składniki podsmażyć na oleju rzepakowym, dodać przyprawy i 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Połączyć z ryżem i kaszą i sproszkowanymi grzybami(grzyby leśne dodadzą aromatu), dobrze wymieszać.
Z listków kapusty i farszu uformować gołąbki Zalać wodą, lekko osolić. Dodać resztę koncentratu i gotować na średnim ogniu do miękkości kapusty. Ja zrobiłam w sosie własnym. Jeśli wolicie gęściejszy sos, użyjcie do zagęszczenia mąki.