Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki i sycący obiad jednogarnkowy. Gołąbki po poznańsku robimy bez zawijania. Kapustę szatkujemy i dodajemy do mięsa wraz z przyprawami. Ryż w tym przepisie zastępujemy kaszą manną, która spaja gołąbki i pęcznieje podczas smażenia. Otulone pomidorowym sosem są rewelacyjne w smaku. Nie potrzebują żadnych dodatków. Sprawdzą się na obiad dla całej rodziny.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6948
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30427
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29186
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6948
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30427
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29186
Składniki
Kapustę drobno szatkujemy i przesypujemy do miski. Cebulę obieramy z łupin i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy ją do kapusty. Następnie do miski trafiają: mięso, jajka, kasza manna oraz przyprawy. Masę wyrabiamy dłońmi.
Dłonie zwilżamy wodą. Z gotowego farszu kształtujemy okrągłe gołąbki, które następnie obtaczamy w mące.
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Gołąbki podsmażamy z obu tron, aż się delikatnie zarumienią.
Do podsmażonych gołąbków dodajemy passatę pomidorową. Gołąbki dusimy pod przykryciem przez około 40 minut.