Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta,koperek,ryż i mięso połączenie moim zdaniem na medal.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2486
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18227
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2486
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18227
Składniki
Mięso mielone doprawiam,dodaję ryż i wszystko mieszam.Kapustę chwilę gotuję żeby zmiękła.Odrywam pojedyńczo liście ,wycinam twarde części.
Z mięsa robię kulki wielkości klopsów i zawijam pojedyńczo w liście.Na spód garka rozkładam parę liści kapusty na to układam gołąbki.Dodaję kostkę rosołową, wszystko posypuję posiekanym koperkiem.Na górę układam resztę liści które mi zostały.Wlewam wodę tak aby gołąbki były przykryte.
Gotuję na małym ogniu ok.30 minut.