Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki w młodej kapuście to smaczny sposób na wykorzystanie tego pysznego warzywa. Podane na gorąco z sosem pomidorowym smakują wyśmienicie i mogą doskonale urozmaicić codzienne obiady.
Pyszny, letni i zdrowy obiadek. Do moich pulpecików dodałam kaszę jaglaną, wi...
Odsłon: 1690
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i truskawkami to napój, który wio...
Odsłon: 136
Wiosenna odsłona placuszkow owsianych. Smaczne i kolorowe. Mąkę owsianą możem...
Odsłon: 44
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 19274
przepis na smaczny , sycący obiad
Odsłon: 73
Każdy zna maggi w płynie, nie jedna osoba używa jej bez zastanowienia się z c...
Odsłon: 316
Pyszna, orzeźwiająca lemoniada z rabarbarem i truskawkami to napój, który wio...
Odsłon: 136
Wiosenna odsłona placuszkow owsianych. Smaczne i kolorowe. Mąkę owsianą możem...
Odsłon: 44
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 19274
przepis na smaczny , sycący obiad
Odsłon: 73
Każdy zna maggi w płynie, nie jedna osoba używa jej bez zastanowienia się z c...
Odsłon: 316
Składniki
Opłukaną kapustę obgotowujemy w dużym garnku we wrzącej wodzie kilka minut, tak aby zmiękła, po czym wyjmujemy z garnka i studzimy. Ryż gotujemy kilka minut krócej niż w przepisie na opakowaniu. Następnie z kapusty oddzielamy liście, z tych największych i najładniejszych ścinamy zgrubiałe części nerwu.
Obrane cebule drobno siekamy a następnie rumienimy na rozgrzanym maśle od czasu do czasu mieszając. Do garnka przekładamy ugotowany ryż, dodajemy zeszkloną cebulę, mielone mięso oraz startą na tarce o dużych oczkach obraną marchewkę, dodajemy jajko, domową przyprawę typu wegeta do smaku oraz czarny pieprz. Masę wyrabiamy dłonią, tak aby wszystkie składniki się połączyły. Porcje farszu nakładamy na liście kapusty i formujemy gołąbki. Duży garnek wykładamy uszkodzonymi, pozostałymi liśćmi kapusty i układamy w nim gołąbki ściśle jeden obok drugiego. Całość zalewamy bulionem, tak aby wszystkie gołąbki były zanurzone w płynie w razie potrzeby dolewamy wody. Gotujemy pod przykryciem około 40 minut.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Dania główne
Młoda kapusta z pomidorami i kiełbasą
Dania główne
Makaron tortellini z mięsem mielonym i serem
Dania główne
Kwiaty czarnego bzu w cieście
Paluszki rybne, ziemniaki i surówka.
Usmażone paluszki rybne podane z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 12
Młoda kapusta z pomidorami i kiełbasą
Młoda kapusta jest u nas najlepszym daniem na każdą okazję, z pomidorami i ki...
Odsłon: 91