Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich gołąbków nie jedliście. Smak rzuca na kolana.
naczynie żaroodporne, miseczka
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27986
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27986
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Mięso doprawić solą , pieprzem, przyprawą do mięsa wieprzowego. Liście kapusty umyć. Ziemniaki obrać utrzeć na tarce o małych otworach. Do mięsa wbić jajko, dodać ziemniaki, płatki, dokładnie wymieszać.
Na liściu kapusty ułożyć porcję farszu.
Zwinąć i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Z pozostałymi zrobić tak samo.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Gołąbki zalać szklanką osolonej wody, przykryć naczynie, wstawić do piekarnika i piec 30 minut. Wyjąć , zalać przecierem wymieszanym z bazylią.
Wstawić jeszcze raz do piekarnika i piec 15 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.