Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tylko warzywka, na domowy obiad:-)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7880
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1110
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13647
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7880
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1110
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13647
Składniki
ugotować ryż, marchewki podgotować, pokroić w kostkę, pieczarki pokroić i poddusić z cebulą na oleju.
farsz: wymieszać ryż, marchew, pieczarki z cebulą + sól i pieprz do smaku+ groszek+1 surowe jajko
z kapusty wykroić głąb, sparzyć, układać farsz na liściach i zawijać w gołąbki.
na dnie dużego garnka ułożyć liście kapusty, układać gołąbki, polać bulionem ( raczej nie z kostki, ja ugotowałam wcześniej wywar z wloszczyzny+ przyprawy jak na rosół), dodać przecier pomidorowy , przyprawić solą i pieprzem , oraz dodać trochę cukru. Dusić ok. 30min na małym ogniu pod przykryciem. Podawać np z ziemniakami.