Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tylko warzywka, na domowy obiad:-)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15546
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 347
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2835
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15546
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4663
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 347
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2835
Składniki
ugotować ryż, marchewki podgotować, pokroić w kostkę, pieczarki pokroić i poddusić z cebulą na oleju.
farsz: wymieszać ryż, marchew, pieczarki z cebulą + sól i pieprz do smaku+ groszek+1 surowe jajko
z kapusty wykroić głąb, sparzyć, układać farsz na liściach i zawijać w gołąbki.
na dnie dużego garnka ułożyć liście kapusty, układać gołąbki, polać bulionem ( raczej nie z kostki, ja ugotowałam wcześniej wywar z wloszczyzny+ przyprawy jak na rosół), dodać przecier pomidorowy , przyprawić solą i pieprzem , oraz dodać trochę cukru. Dusić ok. 30min na małym ogniu pod przykryciem. Podawać np z ziemniakami.