Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tylko warzywka, na domowy obiad:-)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 58
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4187
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8636
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 58
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 133
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4187
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8636
Składniki
ugotować ryż, marchewki podgotować, pokroić w kostkę, pieczarki pokroić i poddusić z cebulą na oleju.
farsz: wymieszać ryż, marchew, pieczarki z cebulą + sól i pieprz do smaku+ groszek+1 surowe jajko
z kapusty wykroić głąb, sparzyć, układać farsz na liściach i zawijać w gołąbki.
na dnie dużego garnka ułożyć liście kapusty, układać gołąbki, polać bulionem ( raczej nie z kostki, ja ugotowałam wcześniej wywar z wloszczyzny+ przyprawy jak na rosół), dodać przecier pomidorowy , przyprawić solą i pieprzem , oraz dodać trochę cukru. Dusić ok. 30min na małym ogniu pod przykryciem. Podawać np z ziemniakami.