Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki wegetariańskie z pak choi, pełne ryżu, cebuli i marchewki podkręcone przyprawami w azjatyckim stylu. Gołąbki wegetariańskie są obłędne w smaku a dodatkowy pikantno – słodki sos na bazie chili i sosu sojowego, jeszcze bardziej rajcuje podniebienie.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19956
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 511
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 570
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244105
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19956
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 511
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 570
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6987
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244105
Składniki
Liście kapusty sparz w osolonym wrzątku, aby zmiękły. Gdy są już miękkie przełóż na talerz i ostudź.
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku.
Pieczarki poszatkuj w drobną kosteczkę, wrzuć na rozgrzaną patelnię z łyżką oliwy – posól do smaku i podsmażaj aż z pieczarek odparuje woda.
Kapustę pak choi przekrój tak by miękkie liście zostały, a resztę poszatkuj w drobną kostkę.
Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Cebulę drobno poszatkuj.
Gdy pieczarki odparują wodę i zmniejszą znacznie swoją objętość dodaj do nich poszatkowaną część pak choi oraz cebulę. Przesmażaj od czasu do czasu mieszając około 10 minut.
Do wysokiego naczynia przełóż ugotowany ryż, dodaj startą na tarce marchewkę i drobno poszatkowane liście z kapusty pak choi. Do farszu dołóż zawartość z patelni, całość dobrze wymieszaj.
Sparzone liście z kapusty przygotuj do faszerowania, odcinając twarde elementy od strony głąba. Nakładaj sporą ilość farszu na każdy z liści – 2 solidne łyżki na każdy liść. Liść zawiń do przodu, potem złóż oba boki do środka i zawiń w gołąbek.
Tak przygotowane gołąbki, podsmaż na odrobinie oliwy z dwóch stron na rumiano.
Serwuj polane sosem. ----- Do małego rondelka wlej 100 ml wody, dodaj cukier oraz sos sojowy. Nastaw rondelek na kuchenkę. W między czasie poszatkuj w drobną kostkę papryczkę chili wraz z pestkami i dodaj do sosu. Gotuj chwilę aby sos się zredukował.