Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-09-2016
Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą gryczaną
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4061
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 155
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4061
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 155
Składniki
Kapustę ugotować w osolonej wodzie. ( ok 8 min) Wykroić głąb. Każdy liść delikatnie zdejmować, odcinać zgrubienie u nasady. Ugotować kaszę na sypko. Dodać surowe mięso i przyprawy i zioła i dokładnie wymieszać. Zawijać małe ilości farszu w liście kapusty i układać dość ciasno w naczyniu do gotowania. Podlać oliwą, podsmażyć, podlać wodą i dusić pod przykryciem ok 30 min. Podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym.