Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-09-2016
Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą gryczaną
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25012
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6109
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 411
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25012
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6109
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 411
Składniki
Kapustę ugotować w osolonej wodzie. ( ok 8 min) Wykroić głąb. Każdy liść delikatnie zdejmować, odcinać zgrubienie u nasady. Ugotować kaszę na sypko. Dodać surowe mięso i przyprawy i zioła i dokładnie wymieszać. Zawijać małe ilości farszu w liście kapusty i układać dość ciasno w naczyniu do gotowania. Podlać oliwą, podsmażyć, podlać wodą i dusić pod przykryciem ok 30 min. Podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym.