Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-09-2016
Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą gryczaną
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 662
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2812
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 926
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14558
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 662
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2812
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 926
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1679
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14558
Składniki
Kapustę ugotować w osolonej wodzie. ( ok 8 min) Wykroić głąb. Każdy liść delikatnie zdejmować, odcinać zgrubienie u nasady. Ugotować kaszę na sypko. Dodać surowe mięso i przyprawy i zioła i dokładnie wymieszać. Zawijać małe ilości farszu w liście kapusty i układać dość ciasno w naczyniu do gotowania. Podlać oliwą, podsmażyć, podlać wodą i dusić pod przykryciem ok 30 min. Podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym.