Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 07-09-2016
Gołąbki z kapusty włoskiej z kaszą gryczaną
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 280
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 235
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 280
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 235
Składniki
Kapustę ugotować w osolonej wodzie. ( ok 8 min) Wykroić głąb. Każdy liść delikatnie zdejmować, odcinać zgrubienie u nasady. Ugotować kaszę na sypko. Dodać surowe mięso i przyprawy i zioła i dokładnie wymieszać. Zawijać małe ilości farszu w liście kapusty i układać dość ciasno w naczyniu do gotowania. Podlać oliwą, podsmażyć, podlać wodą i dusić pod przykryciem ok 30 min. Podawać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym.