Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne gołąbki z kaszą zawijane w świeżej kapuście.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 6458
Bogata kompozycja mieszanki przypraw zapewni wspaniały smak grillowanych mies...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 6458
Bogata kompozycja mieszanki przypraw zapewni wspaniały smak grillowanych mies...
Odsłon: 62
Składniki
Kapustę lekko gotuję , oddzielam liście i wycinam twarde części.Koperek drobno siekam.
Mięso wkładam do miski , dodaję kaszę połowę koperku , doprawiam solą i pieprzem. Mieszam dodając ok. 100 ml. zimnej wody. Robię kulki jak na klopsy i zawijam w liście.
Boczek kroję w kostkę i umieszczam w garnku. Jeżeli zostały mi jakieś liście kapusty układam 3-4 na boczek. Umieszczam na nich warstwą gołąbków, posypuję koperkiem i smaruję częścią koncentratu. Resztę gołąbków układam na górę smarując resztą przecieru.
Na około 3 minuty wstawiam garnek na ogień, następnie podlewam wodą do zalania gołąbków. Duszę pod przykryciem na wolnym ogniu ok. 30 minut.