Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne gołąbki z kaszą gryczaną oraz pieczarkami. Gołąbki sprawdzą się na obiad jak również na święta
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10097
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2721
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1847
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 710
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3945
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10097
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2721
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1847
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 710
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3945
Składniki
Liście kapusty sparzyć. Kasze ugotować w osolonej wodzie. Pieczarki oraz cebulę pokroić i usmażyć razem na patelni. Smażyć do momentu aż wyparuje woda z pieczarek. Pod koniec smażenia dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy. Kaszę gryczaną wyjąć z torebek, przełożyć do większej miski, dodać pieczarki oraz jajko. Całość wymieszać. Na sparzone liście kapusty nałożyć farsz, gołąbki dobrze zawinąć. Na dno dużego garnka wyłożyć liście kapusty a na nie ciasno poukładać gołąbki. Zalać bulionem tak mniej więcej do połowy gołąbka i gotować do miękkości. Smacznego!