Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne gołąbki z kaszą gryczaną oraz pieczarkami. Gołąbki sprawdzą się na obiad jak również na święta
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 61
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4376
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 218
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 61
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4376
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 218
Składniki
Liście kapusty sparzyć. Kasze ugotować w osolonej wodzie. Pieczarki oraz cebulę pokroić i usmażyć razem na patelni. Smażyć do momentu aż wyparuje woda z pieczarek. Pod koniec smażenia dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy. Kaszę gryczaną wyjąć z torebek, przełożyć do większej miski, dodać pieczarki oraz jajko. Całość wymieszać. Na sparzone liście kapusty nałożyć farsz, gołąbki dobrze zawinąć. Na dno dużego garnka wyłożyć liście kapusty a na nie ciasno poukładać gołąbki. Zalać bulionem tak mniej więcej do połowy gołąbka i gotować do miękkości. Smacznego!