Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne gołąbki z kaszą gryczaną oraz pieczarkami. Gołąbki sprawdzą się na obiad jak również na święta
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5568
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8843
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7776
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5337
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5568
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8843
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7776
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5337
Składniki
Liście kapusty sparzyć. Kasze ugotować w osolonej wodzie. Pieczarki oraz cebulę pokroić i usmażyć razem na patelni. Smażyć do momentu aż wyparuje woda z pieczarek. Pod koniec smażenia dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy. Kaszę gryczaną wyjąć z torebek, przełożyć do większej miski, dodać pieczarki oraz jajko. Całość wymieszać. Na sparzone liście kapusty nałożyć farsz, gołąbki dobrze zawinąć. Na dno dużego garnka wyłożyć liście kapusty a na nie ciasno poukładać gołąbki. Zalać bulionem tak mniej więcej do połowy gołąbka i gotować do miękkości. Smacznego!